Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

ΆΛΛΟΙ ΚΆΝΟΥΝ τη ΔΟΥΛΕΙΆ τους... ΚΙ ΆΛΛΟΙ μας ΔΟΥΛΕΎΟΥΝ ΌΛΟΥΣ..."ΕΠΙΣΤΡΟΦΉ ΣΤΟ 1990"!!

στην “ΠΑΡΆΒΑΣΗ ΚΑΘΉΚΟΝΤΟΣ 
μετά την πρώτη Σεπτεμβρίου!!

Νομική Συμβουλή:

Τι είναι και πως τιμωρείται η παράβαση καθήκοντος…

Η παράβαση καθήκοντος είναι πλημμέλημα, που εντάσσεται στο κεφάλαιο του Ποινικού Κώδικα, με τίτλο "Εγκλήματα σχετικά με την υπηρεσία" και ο ορισμός της, έχει ως εξής :
 "Υπάλληλος που με πρόθεση παραβαίνει τα καθήκοντα της υπηρεσίας του με σκοπό να προσπορίσει στον εαυτό ή σε άλλον παράνομο περιουσιακό όφελος ή για να βλάψει το Κράτος ή κάποιον άλλον, τιμωρείται με φυλάκιση έως 2 έτη, αν η πράξη αυτή δεν τιμωρείται με άλλη ποινική διάταξη".
   Από τον ορισμό αυτό, προκύπτει ότι για να καταδικαστεί κάποιος για παράβαση καθήκοντος θα πρέπει : 
1. να έχει την ιδιότητα του υπαλλήλου, όπως αυτή καθορίζεται από τον ίδιο τον ποινικό κώδικα σε άλλη διάταξη.
2. να έχει παραβεί το υπηρεσιακό του καθήκον, όπως αυτό καθορίζεται στο Νόμο ή σε διοικητική πράξη ή σε εντολές προϊσταμένου ή όπως προκύπτει από τη φύση της υπηρεσίας.
3. η παράβαση να έχει γίνει με πρόθεση, δηλαδή δόλο και...
4. να έχει σκοπό να προσπορίσει στον εαυτό του ή σε άλλον παράνομο περιουσιακό (ή και ηθικό) όφελος ή να βλάψει το Κράτος ή τρίτο, χωρίς να απαιτείται και να συνέβη κάτι τέτοιο, αρκεί δηλαδή η πρόθεση.
Μεταξύ της παράβασης καθήκοντος και του παράνομου οφέλους ή βλάβης θα πρέπει να υφίσταται αιτιώδης σχέση, ήτοι το παράνομο αποτέλεσμα να μην μπορεί να επέλθει άλλως πως, ειμή με την παράβαση του υπηρεσιακού καθήκοντος, ως αποκλειστικό ή έστω πρόσφορο μέσο.
Η διάταξη, όπως είδαμε, έχει επικουρικό χαρακτήρα, ήτοι εφαρμόζεται όταν η συγκεκριμένη συμπεριφορά δεν συνιστά κάποιο άλλο έγκλημα, το οποίο και τιμωρείται αλλιώς (βαρύτερα).

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ενδεικτικά παραδείγματα περιπτώσεων, που έχουν κριθεί ως παραβάσεις καθήκοντος από τα Δικαστήριά μας :

1. Παράβαση καθήκοντος διαπράττει ο υπάλληλος, που είναι αρμόδιος για προσλήψεις, όταν προσλαμβάνει άτομα, χωρίς τα απαιτούμενα εκ του Νόμου, προσόντα και παραλείπει να προσλάβει εκείνους, που τα διαθέτουν.
2. Επίσης, ο διευθυντής (δημόσιου) Νοσοκομείου, που στέλνει πολίτη σε (συγκεκριμένη) ιδιωτική κλινική, προφασιζόμενος αδυναμία εξυπηρέτησης, ενώ θα μπορούσε να γίνει η περίθαλψη στο Νοσοκομείο του.
3. Ο υπάλληλος της Πολεοδομίας, που εκδίδει οικοδομική άδεια, χωρίς να είναι πλήρης ο φάκελος (π.χ βεβαίωση αρχαιολογικής υπηρεσίας) ή που δεν βεβαιώνει πολεοδομικές παραβάσεις.
4. Ο υπάλληλος της Εφορίας, που σβήνει πρόστιμο φορολογουμένου, με την αιτιολογία ότι εξοφλήθηκε, ενώ κάτι τέτοιο δεν ισχύει.
5. Ο υπάλληλος (Δήμαρχος, Νομάρχης κλπ), που δεν εκδίδει άδεια λειτουργία επιχείρησης, ενώ έχουν προσκομιστεί όλα τα αναγκαία δικαιολογητικά ή αντίστροφα, εκείνος που δεν "σφραγίζει" κατάστημα, ενώ έχουν διαπιστωθεί παραβάσεις, που επιβάλλουν τη σφράγιση.
6. Τέλος, ο υπάλληλος τράπεζας, που εκδίδει δάνειο στο όνομα άλλου, εν αγνοία του και το εισπράττει ο ίδιος !
Η διάταξη αποσκοπεί στην εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών, προς το συμφέρον των πολιτών και της κοινωνίας και όχι για την εξυπηρέτηση ορισμένων ("φίλων" κλπ). 

Υπάρχουν περιπτώσεις όπου ο υπάλληλος έχει διακριτική ευχέρεια, ως προς τον τρόπο δράσης και εκεί το νόμιμο ή όχι της συμπεριφοράς είναι πιο δύσκολο να διαγνωστεί.

Σε κάθε περίπτωση, να επαναλάβουμε, ότι απαιτείται αφενός πρόθεση (δόλος) του δράστη και όχι αμέλεια, ανεπάρκεια και αφετέρου σκοπός απόκτησης οφέλους ή βλάβης τρίτου, αλλιώς δεν υπάρχει παράβαση καθήκοντος !!


ΜΕΤΆ ΜΟΥ ΛΈΣ, ΓΙΑΤΊ ΣΟΥ ΓΡΆΦΩ!!

60 σχόλια:

  1. Ανώνυμος28 Ιουλίου, 2014

    Lakouva εσυ καλα τα λες αλλα ποιος ακούει??
    Προχθές, εχθές και σήμερα οτι υπηρεσία υπήρχε κουβαλήθηκε στο νησί!!!!
    Την πληρώνει κοσμάκης που δεν φταίει και τα λαμόγια χαίρουν ιδιαίτερης εκτίμησης!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος28 Ιουλίου, 2014

    Των πρακτόρων η σχολή είναι δυνατή πολύ!!! Ένα δύο εν δυο. Ένα στ' αριστερό. Ένα και στα δυο!!! Ένα κι αλλαγή!!! Τα σα μα και τα μα μάσατα. Νηστικός πράκτωρ 000. Λου-Μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος29 Ιουλίου, 2014

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος29 Ιουλίου, 2014

    Προβλέπω να κάνει σεφτέ όπως λες ο Μητσάρας απο άγνοια του Καλλικράτη!!
    Μόλις αρχίσουν τις κουταλιές οι επιτήδειοι και ξέρουμε πολυ καλα ποιοι ειναι ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ σου Μύθε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος29 Ιουλίου, 2014

    Όταν θα πας για παράβαση καθήκοντος, δεν θα σε καθαρίσει ούτε ο Κατσαφά μα ούτε και ο Αρβά, παλιό λαμόγια της αρπαχτής γεμίσατε την Αίγινα νταβατζιλίκι του Κ@λου !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σε έξαρση βρίσκεται ο ξυπόλυτος αντιδήμαρχος, βλέπει να κατακρημνίζεται το σύστημα κονόμας που είχε στήσει μαζί με άλλα λαμόγια και με πλάγιους τρόπους προσπαθεί να δικτυωθεί και να παραμείνει στην ύδρευση για να μη χαθούν οι κονόμες, ΜΗΤΣΑΡΑ άνοιξε τα μάτια σου σε τρώνε κάτω από το πιάτο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος29 Ιουλίου, 2014

    Τι να προσέξει ρε Kaisaras ο άνθρωπος είναι μαζόχα, αυτός τα έκανε Παναγία μόνο και μόνο για να βγεί Δήμαρχος... Τώρα στα αρχ@δ@α του τι θ' απογίνει με το Νησί!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σήμερα ήμουνα στην παραλία, επισκέφτηκα δυο τρια καφέ και ενα τσιπουράδικο, το τι έχω ακούσει για αυτόν τον Αγή δεν λέγεται, ρε αυτός πρεπεί να ναι μεγάλο λαμόγιο, ρε μιλάμε για τεράστια εισπρακτική μηχανή από το νερό, τον εχει κάνει τον ασκό της τσέπης του τούμπανο, απ' ότι λένε και ο Σακης πρέπει να ειναι μέσα στο κόλπο της ΜΑΣΑΣ, δεν μπορεί να βρεθεί ένας εισαγγελέας να τους ελέγξει;; Μόνο την τροχαία ξέρουν να στέλνουν και την εφορία;;
    Γι'αυτό σκίζετε τον κοσμάκη με τις υπηρεσίες, για να επικεντρώνεται αλλού η προσοχή του!!
    Κατα τα αλλα ένοχοι οι ενεργοί πολίτες... ΛΑΜΟΓΙΑ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γεια σου και χαρά σου νέε. Καλώς όρισες αγαπητέ Lakoyva. Δε σε είχα πάρει χαμπάρι. Φαίνεται δεν έχεις τυρί και γιαυτό δε σε μυρίστηκα. Πάντως είσαι ωραίος αλλά λίγο υπερβολικός. Έχετε λυσσιάξει να τους βάλετε όλους μέσα πριν ακόμα πάρουν τις καρέκλες. Υπομονή ρε παιδιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ευχαριστώ Pontix, καμία υπερβολή φίλε μου, απλά θέλω να επισημάνω ορισμένες καταστάσεις ή αν θέλεις ακόμα και πράξεις ορισμένων που είχαν μάθει στην ασύστολη παρανομία, τους κρούω τον "ΚΩΔΩΝΑ ΤΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ" μήπως και προλάβω άσχημες καταστάσεις για το Νησί!!
    Καθένας είναι υπεύθυνος και υπόλογος των πράξεών του!!
    Εγώ προσωπικά βαδίζω στην πεπατημένη... "ο φόβος φυλάει τα έρημα"..!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Και δε ηυτουν Πουτ δε κοτσ νταουν σλοουλυ. Ηεμέν μι λιες. Καλά κρασά. Θα σέβρω. Διεν αλιεπς τι γινιτ με τσι λίστς; Ηφτουν διεν ειν κλέπτε ειν ληστέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος30 Ιουλίου, 2014

    Τώρα με τα φορολογικά θα δροσιστεί κι ο κώλος μας. Θα γίνει της ανάπτυξης. Πάλι τα κλιμάκια έρχονται. Μια της αστυνομίας, δυο της εφορίας, τρεις και η κακή μας η ψυχρή μας και η ανάποδή μας. Θα φάμε καλάααααα!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος30 Ιουλίου, 2014

    Ο Αγής είναι ο πιο εντάξει. Παλεύει και αγωνίζεται μέρα και νύχτα. Είναι όμως μόνος του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Σχόλιο σε μετάφραση: Αμ ηυτούν λιέω κι γω ου ερμους. Γιατ μι γράφς και δεν τσι γράφς; Ηγώ πάντς πιρασα χτιές και τσ άφηκα δυο σβουνιές για του πρόστιμου και μια σβουνιά για δώρου π τρώγαν στου Σκτάδ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ακούγονται πολλά και διάφορα για τον αντιδήμαρχο, μακάρι να είναι λόγια ανταγωνιστών του. Τώρα στην Ελλάδα συνηθίζεται το "Όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά"...
    Η πορεία θα δείξει, ας μην αδικούμε ορισμένους, πιο πολυ για να μην κάνουμε το κέφι κάποιων λασπολόγων!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος30 Ιουλίου, 2014

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος30 Ιουλίου, 2014

    NAI KALA TA LES GIA TON KAPNO KAI THN FOTIA!!
    NA MAS APANTISEI O KIRIOS TI EGINE STO MESAGRO ME TA SPITIA, THN ANTLIA POY DOYLEVE ASTAMATITA ENO H DEKSAMENH YPERXILIZE DYO EVDOMADES, MOY THIMIZI TON TAMESI POY EKATONTADES SPITIA EKENONONTE... TA € LAKIA POY XREOTHIKAN PIOS TA KONOMISE?? MILAME GIA POLLA KIVIKA, EKTOS TIS ZIMIES SE PERIOYSIES!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμος31 Ιουλίου, 2014

    Lakouvas η ΦΩΤΟ όλα τα λεφτά.
    Αυτή η Πιπίλα μαζί με το επιστροφή στο "1990" στιγματίζει καποιον??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανώνυμος31 Ιουλίου, 2014

    Απλά πράγματα ρε φίλε, Πιπίλα ειχε η Αίγινα δώδεκα χρόνια για Δήμαρχο και απο τα νερά φτιάχτηκαν ολόκληρες περιουσίες. Άσε που η Αίγινα έφαγε μια κατακεφαλιά των 500.000€ απο το Αγκίστρι επι θητείας του!!
    Αυτά να τα βλέπουν ορισμένοι που αναρωτιούνται πως και τα βρήκε ο Μύθος με τον Πιπίλα...
    Είναι πολλά τα τουλά Άρη!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ανώνυμος31 Ιουλίου, 2014

    Απευθείας ανάθεση...
    ΟΕ κ ΥΙΟΣ..!!
    14212200-2 - ΑΔΡΑΝΗ ΥΛΙΚΑ
    4.905,68 €
    Άρχησε η ΜΑΣΑΜΠΟΥΚΑ..!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Συγκάλυψη και χάλια = ανταποδοτικό τέλος ΣΑΚΚΙΩΤΗ προς ΜΟΥΡΤΖΗ...,
    Ακόμα δεν ορκίστηκαν και άρχισε η ΜΑΣΑΜΠΟΥΚΑ...ΕΔΩ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αυτό πραγματικά είναι άξιο λόγου έρευνας... στο αν μπορεί αιρετός να "δεχθεί απευθείας ανάθεση" από το Δήμο, μάλλον θα πρέπει να ασχοληθούν κάποιοι λίγο πιο επισταμένα στην όλη υπόθεση!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ανώνυμος31 Ιουλίου, 2014

    Ξέρει κανένας αν η συναλλαγή αυτή είναι νόμιμη; ο λαβών σε 1 μήνα ορκίζεται σύμβουλος. Επιτρέπεται αυτό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ανώνυμος31 Ιουλίου, 2014

    Ρε άχρηστε σάκη δεν κοιτάς να βρείς ένα τρόπο να μαζέψεις τα σκουπίδια που μου κοιτάς ακόμα και την τελευταία στιγμή να δίνεις στους ημετέρους με απευθεία ανάθεση χρήματα. Για εκεί έχεις χρήματα για να επισκευάσεις κανένα απορριμματοφόρο αυτοκίνητο για να μαζέψει τα σκουπίδια δεν έχεις? Πρέπει να ντρέπεσαι που κατάντησες την πατρίδα σου μια χωματερή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ανώνυμος31 Ιουλίου, 2014

    Ο Μούρτζης πάει και στήνεται παντού μπροστά ως Δήμαρχος, καμαρώνει σαν γύφτικο σκερπάνι, βγάζει αυτούς τους απίστευτους λόγους και όταν του λένε για το σκουπιδαριό και τη μπόχα τότε λέει ότι αυτός δεν μπορεί να κάνει τίποτα γιατί ακόμα δεν έχει αναλάβει και τα χώνει [ως συνήθως] στο Σακκιώτη. Την ίδια γραμμή ακολουθούν και οι σύμβουλοι του που βρίζουν το Σακκιώτη, τον Αγή και τον Καρλή αντί να ανασκουμπωθούν και να μαζέψουν αυτοί τα σκουπίδια αφού για κάτι παραπάνω δεν είναι... Αλλά απότι φαίνεται ούτε και για αυτό δεν είναι άξιοι. Μια από τα ίδια και χειρότερα!!!
    Για καμιά απευθείας ανάθεση όμως είναι πρώτοι και καλήτεροι... Η Κονόμα πάνω απ'ολα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ειλικρινά είναι για γέλια... τώρα αυτό που κάνανε τι ήτανε??
    Κίνηση αρπαχτής, γιατί μόλις ορκιστεί τι θα κανει...
    θα βάζει το γιο του να κάνει προσφορές??
    Η ΟΕ που είδα στη διαύγεια είναι, Κωσταντίνος και Υιός ΟΕ...
    Μητσάρα... πιάσε τ'αυγό και κούρευτο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Καλά κ. Μούρτζη νομίζεις οτι ο άλλος το αρχηλαμόγιο και προστάτης της Μονής θα σε αφήσει σε ησυχία τώρα που θα αρχίσουν οι σφαλιάρες!!
    Με αυτο το πλευρό να κοιμάσαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Avec de pipilation. Ale zanfan dela party. Ο Μούρτζης με το Μούρτζη και τον πιπίλα αγκαλιά. Μούρτζης στο τετράγωνο δηλαδή και με πιπίλα τσόντα δεξιά . Έχει και γιακαδάκι το πουλοβεράκι. Όλα τα λεφτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Και μεταξύ τυρού και αχλαδίου άρχισε να γίνεται του οικονομισαρίου. Το ζήτημα είναι οικονομικό δηλαδή. Κάτι βρωμάει. Πολλά σκουπίδια μαζεύτηκαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Δυστυχώς μέρα με τη μέρα διαπιστώνω ότι ο Δ. Μούρτζης είναι παιδί του Τρύφωνα...
    Ρε Μητσάρα άλλη γνώμη είχαμε για εσένα, πολύς κόσμος σε αγαπούσε και σε εκτιμούσε, ...αλλά και παιδί του Τρύφωνα... τόσα χρόνια ο Πιπίλας λυμαίνεται την ΑΙΓΙΝΑ μαζί με συγκεκριμένα λαμόγια, τώρα μπήκες κι εσύ στη λίστα Λαγκάρντ του Πιπίλα!!
    Τι να πω έχω πέσει απο τα σύννεφα, Τρυφωνόπαιδο κατάντησες!!
    Τη φράση που χρησιμοποίησες, ...κατεβαίνω ξανά για δήμαρχος γιατί λυπάμαι το ΝΗΣΙ έτσι όπως το κατάντησαν ορισμένοι, μη την ξανά χρησιμοποιήσεις!! Εξαγοράστηκες... είναι ντροπή για την Αίγινα, είναι ντροπή για σένα, σε εκτιμούσαν κάποιοι άνθρωποι!!
    Την πλάτη μας θα σου δείξουμε, γιατί αυτο σου αξίζει, στην παγίδα των κορόιδων "ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΓΙΝΑ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ" δεν ξανα πέφτουμε... "όταν θα έρθει η ώρα θα καταλάβεις τι έκανες"...ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΛΙΓΑ κ.Δήμαρχε των ΟΛΙΓΩΝ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Όπα η Tsouxtra τους ζεμάτισε, αδερφέ μου τι κράξιμο είναι τούτο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Έχετε δίκιο για ορισμένα από αυτά που λετε!!
    Εγώ πιστεύω οτι θα ξηγηθεί του Πιπίλα και της συμμορίας του όπως του ξηγήθηκε κι εκείνος οταν ηταν ο Μητσάρας επι δημαρχίας του Τρύπωνα αντιδήμαρχος...... Είδομεν!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Παλιοκουκουλάκια έχετε φτιάξει το μπλοκ για να βγάζετε τα απωθημένα σας. Ο Μούτζης είναι δύναμη. Θα σκάσετε πέντε χρονάκια. Και με το Γκότση και με το Νταβαντώνη που λέτε έγιναν φιλαράκια γιατί θα δουλέψουν όλοι μαζί για το καλό της Αίγινας. Έτσι για να λέμε και καμία μ@λ@κί@ για να περνάει η ώρα και να δροσιζόμαστε καλοκαιριάτικα να μη μας λιώσει και ο καψώνας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Χαχαχα ωραίος ο τύπος...
    ΜΟΥΡΤΖΗΣ στο τετράγωνο και ΠΙΠΙΛΑΣ για το καλό της ΑΙΓΙΝΑΣ!!
    χαχαχα χαχαχα κι' ύστερα ξύπνησες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Αγαπητέ συντάκτη του σχολίου περί Κουκουληκών κ.λπ.
    Θα ήθελα να σε ενημερώσω ότι το "blog Lakouvas" δεν εξαρτάται απο κανέναν συνδυασμό, κάνοντας μια αναδρομή στο παρελθόν θα δείς ότι σε παλαιότερες αναρτήσεις έχουμε καυτηριάσει όλους τους συνδυασμούς και ειδικά αυτό που εσείς ονομάζεται "ΠαλιοΚουκουλάκια" με τις παρουσίες των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων που είχε στο ψηφοδέλτιο του, τώρα απο εκεί και πέρα εαν εσας σας εξυπηρετεί αυτή τη σκέψη που έχετε να την εκφράζεται γραπτός σε σχόλιο, δικαίωμα σας!!
    Το "blog Lakouvas" σχολιάζει και καυτηριάζει τα κακώς κείμενα ...ή όποια παρανομία πέφτει στην αντίληψή του!!
    Ευχαριστώ για την κατανόηση!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Συμφωνώ απόλυτα με τον Lakouva σίγουρα έτσι συμφέρει στους νεοεκλεγέντες να λένε προκειμένου να απο δυναμώσουν τις φωνές της κριτικής που ασκείται και η οποία σαφώς θα είναι εντονότερη μετά την ανάληψη των καθηκόντων τους.Η εποχή του 2000-2004 έχει περάσει ανεπιστρεπτί και λάθη πλέον οχι δεν συγχωρούνται αλλά θα προβάλλονται σε όλα τα μέσα.Ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ προβλέπει βαρύτατες κυρώσεις για τους αιρετούς που παρανομούν και δυστυχώς για τον νέο Δήμαρχο υπάρχουν βραδυφλεγής βόμβες όπως ΜΟΝΗ άδειες ενοικίασεων μοτοποδηλάτων σε ανύπαρκτα καταστήματα,καταλήψεις κοινοχρήστων χώρων στα οποία εμπλέκονται αιρετοί και υπάρχουν και θιγέντες που θα τα κάνουν σημαία και εκεί κύριε Δήμαρχε θα δούμε αν θα έχεις την δύναμη να εφαρμόζεις τον νόμο ή θα βρεθείς υπόλογος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Άρχισαν τα όργανα..!!
    Όποιος την νύχτα περπατεί,
    Λάσπες και σκ@τά πατεί..!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Μηπως οταν βλεπουμε καποιους απο αυτους που μας ενοχλουν, πρεπει να τους βαζουμε στη θεση τους, οπως τους αρμοζει; Αρκετα πια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ,
    Αρμοδιότητες – Υποχρεώσεις
    Δημάρχου – Αντιδημάρχων -:-!!

    "5."- Η θητεία των αντιδημάρχων δεν μπορεί να είναι μικρότερη των δυόμισι ετών. Κατά τη διάρκεια της θητείας τους δεν μπορούν να εκλεγούν μέλη του προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου.
    -"Η ανάκληση αντιδημάρχου πριν τη λήξη της θητείας του είναι δυνατή με ειδικά αιτιολογημένη απόφαση του δημάρχου..!!" Βλέπε Μούρτζη επι δημαρχίας Γκότση..!!
    ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΤΕΡΑ...click here...
    Σε άλλη ανάρτηση θα σας έχουμε την συνταγή για "Λαγό Στιφάδο"!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Ο δήμαρχος προασπίζει τα τοπικά συμφέροντα, κατευθύνει τις δράσεις του δήμου για την υλοποίηση του σχεδίου ανάπτυξης, διασφαλίζει την ενότητα της τοπικής κοινωνίας και ασκεί τα καθήκοντά του με γνώμονα τις αρχές της διαφάνειας και της αποτελεσματικότητας.
    Ειδικότερα, ο δήμαρχος:
    "Eκτελεί τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου, της οικονομικής και της επιτροπής ποιότητας ζωής. H μη εκτέλεση των αποφάσεων αυτών συνιστά σοβαρή πειθαρχική παράβαση καθήκοντος..."
    Μούρτζη η Μονή σ'ακουμπάει,
    ετοιμάσου για Ντουμπάϊ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Ο κύριος Νταβαντώνης και ο κύριος Γκότσης και ο κύριος Γιάκας που τους εγκαλείτε εμμέσως πλην σοφώς, είναι πολύ σωστοί επιχειρηματίαι, οι οποίοι ενδιαφέρονται και εργάζονται για το καλό του τόπου μας. Αυτό αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι ο κύριος Νταβαντώνης, με τη βοήθεια του κυρίου Γκότση και του κυρίου Γιάκα, βγήκε πρώτος Δημοτικός Σύμβουλος σε όλη την Αίγινα. Αυτή είναι η Δημοκρατία μας. Ο μέγας λαός μίλησε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Ψάρια κρέατα και πενηντάευρα...
    Αίγινα, βαθύ και Πέρδικα μοίραζαν...
    Ο λαός μίλησε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Ώωωω βλέπω μιλάτε για το τρίο μπελκάντο της Αίγινας!!
    Αν είναι δυνατόν... εαν δεν είναι αυτοί οι τρείς το Ανφάν - Γκατέ του Νησιού και εμείς τα κορόιδα, ελα πίσω μου και κρύψου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Ο Αγής πήγενε με γνώμονα το ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ εκεί έχει μείνει!!!
    Οτι πουστιά ήθελε σκάρωνε με τον Καρλή και τους άλλους πασοκους... Εκεί έχει μείνει, το αλατόνερο όμως δεν ξεχνιέται κ. Αγή... ούτε η πουστίτσες που σκαρόνατε, Ασε και τα υπόλοιπα που ακούγονται μην τα σχολιάσω τώρα!!
    Κάτσε και χαλάρωσε, θα βάλει το Νταβά αυτός ξέρει και κρύβεται θα έχει και τον Πιπίλα απο πίσω και θα κανομήσουνε αθόρυβα!!
    Ἄ ῥε κατακαημένη ΑΙΓΙΝΑ... τι σούμελε να πάθεις!!
    ΝΑ ΜΟΥ ΤΟ ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ Ο ΜΥΘΟΣ ΘΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙ ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΜΕΛΑΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ, ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΙΓΙΝΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Τελικά εκείνο το πάρτυ θα γίνει αυριο η τσάμπα κουβάλησα ρε την οικονομική Αστυνομία στο νησι και θα την πληρώσουν πάλι αυτοί που δεν φταίνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Κουβαλήσατε το σωστό´

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Είπαμε...
    7 / 8 / 14...
    15 / 8 / 14...
    1 / 9 / 14...
    Καταλυτικές ημερομηνίες για την Αίγινα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Τελικά η οικονομική αστυνομία ειναι στην ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ και τα παιδια πήγαν για υπνο νωρίς γιατι το πρωι θα πανε εκδρομή με δικό τους σκάφος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Ρε στη Μονή θα πανε ??
    Οι παρανομίες του αιώνα ρεεεε...
    Που ειναι οι δημόσιες υπηρεσίες??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Η Μονή έχει τον Άγιο Ρηγόπουλο ο άλλος Άγιος ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ δεν ξέρουμε αν το ξέρει και τσάμπα θα πληρώσει το μάρμαρο στις επόμενες εκλογές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Βλέπω Κατσαφάδο για πρώτο βουλευτή στην Αίγινα, μετά απο τα λάθη που έκανε ο Ρηγόπουλος στις δημοτικές εκλογές!!
    Ο ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ δεν μπορεί να γνωρίζει τα παντα... Το ξεπάτωμα απο πλάγιες πληροφορίες το έχει αναλάβει η Δημ.Σύμβουλος Καίτη... με εντολή του απο 1/9/14 Δημάρχου!! Απ' οτι λέει ο καινούργιος Δήμαρχος θα είναι ανταποδοτικό Τέλος για τα πεπραγμένα του ΕΝ λόγω κυρίου στις δημοτικές εκλογές!!
    Την έχουμε ακούσει τη Δημ.Σύμβουλο να εκφράζεται με διάφορα κοσμητικά και λεκτικά ΜΠΙΠ... για τον κοντοπίθαρο ΓΙΓΑΝΤΑ του πρώην Υ.Π.!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Το καζανάκι και όλοι κάτω!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Τι εννοεί ο Καίσαρας ότι θα περάσουν άσχημα;Μόλις θα πάνε κάτω θα βρεθούνε εκεί που ανήκουν δηλαδή στο φυσικό τους περιβάλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Κύριε Κώστα Γενίτσα καλά θα κάνετε στην πρωινή τσάρκα που κάνετε να μην κυκλοφορείτε με το προσωπάκι του πρωθυπουργού...!!!
    Μη το παίζετε κάποιος, κακός είσαστε δημοτικός συμβουλος δεν επρεπε καν να είσαστε στο ψηφοδέλτιο...!!!
    Τα χρέη που έχετε στο Δημόσιο και όχι μόνο δεν σας επιτρέπουν να ορκιστείτε, υπάρχουν και άλλα χρέη σε ιδιώτες που αυτά όταν εκδικαστούν θα θεωρηθούν κακούργημα απο τα ποσά των οφειλών, γι αυτό άφηστε το πρωθυπουργικό υφάκι και προσγειωθείτε λίγο...!!!
    Έχουν δίκιο κάποιοι που σας αποκαλούν Λιάπη της Αίγινας!!
    Ένας απο αυτούς που οφείλετε!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Η Αγία τριάς των Μουρτζηκών... Δ. Γ. Α.-Μ-..!!
    Το μήλο κάτω από τη μηλιά θα πέσει!!!
    ΝΟΤΗΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. κ. Νότη αυτο μεταφράζεται και αλλοιώς!!
    ΔεΓαΜ@@@ ψιλά καπέλα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Ρε σταματήστε τις καταγγελίες γεμίσετε το νησι με υπηρεσίες που ήρθαν να μας γδύνουν.Ποιος έφερε την ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ και ψάχνει όλες τις παραλίες και θέλει και το σκάφος του λιμεναρχείου για να παει ΑΓΚΙΣΤΡΙ Απονησο και Μονή; Ντροπή 20 μέρες να δουλέψουμε θελουμε .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Την πολεοδομία την ξέχασες.
    Η Υπηρεσία προστασίας περιβάλλοντος αμα έρθει να δεις τι έχει να γίνει!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Ο κύριος αντιδήμαρχος ύδρευσης γιατί δεν απαντά σε αυτά που του καταλογίζουν??
    Για τις καταστροφές που έγιναν σε ιδιοκτησίες ενώ υπερχείλιζε η δεξαμενή, για τις απώλειες νερού στο Μεσαγρό, αυτά τα κυβικά ο νερουλάς που είναι και φίλος του απο που πληρώθηκαν, πως και σε πόσα κομμάτια μοιράστηκε η πίτα...??

    ΑπάντησηΔιαγραφή