Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

Την πρώτη του ΣΕΠΤΈΜΒΡΗ ...η ΑΊΓΙΝΑ ΑΛΛΆΖΕΙ!!

Την πρώτη του ΣΕΠΤΈΜΒΡΗ ο ΔΉΜΟΣ ΑΛΛΆΖΕΙ!!
Κοινώς ό,τι πάρεις ένα ΤΆΛΑΡΟ!!





Ας  σεβαστούμε τον  αγώνα του ῟Μύθου῏, να  εξανθρωπίσει,  μέσω  του ρεαλιστικού  λόγου του,  την  χαοτική  πραγματικότητα  που  επεδίωξε 
λυσσαλέα  να κληρονομήσει!!!!
Ο ῟Μύθος῏ …Ιδιοφυής  δημιουργός,  με  όραμα  για  τον  άνθρωπο… Απόλυτα  ρεαλιστής!!
Με  γνώση  για  τα  όρια  και  το  πεπερασμένο  των  ανθρωπίνων,  τόσο γήινος,  τόσο  αληθινός,  τόσο…  χωμάτινος!!
Έγχρωμος, ασπρόμαυρος, τουρλού τουρλού, βάλτε να πάνε κ.λπ. κ.λπ.!!

Στην προηγούμενη θητεία του μας “ξενάγησε” στον Πάνω Κόσμο με πολλά ευτράπελα, τώρα μας ετοιμάζει “ξενάγηση” στον Κάτω Κόσμο… όχι για να μας τρομάξει, αλλά για να έρθουμε πρόσωπο με πρόσωπο με τις Ματαιοδοξίες και τις Αυταπάτες μας και να επανεκτιμήσουμε τις προτεραιότητές μας!

Απ’ ότι βλέπουμε θα χρειαστεί την βοήθεια του Ζέφυρου!! 
Ο  Ζέφυρος  ήταν  γιος  του  Αστραίου (έναστρος ουρανός)  και  της 
Ηούς (αυγή), ο δυτικός άνεμος στην καθομιλουμένη, ο οποίος κατείχε εξέχουσα θέση ανάμεσα στους θεούς του ανέμου, ήταν ο μεσολαβητής ανάμεσα στον Πάνω Κόσμο και στον Άδη…( Κάτω Κόσμο!!).

Ευχόμαστε στη νέα Διοίκηση καλή επιτυχία 
και  καλή  συνεργασία  με  τον  Ζέφυρο… 

79 σχόλια:

  1. Μερικά ενδιαφέροντα αποσπάσματα!!

    Κωλύματα και ασυμβίβαστα...

    1. Κώλυμα εκλογιμότητας συντρέχει για όσους έχουν εκπέσει από το αιρετό αξίωμά τους, κατόπιν αμετάκλητης καταδίκης, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο εδάφιο γ΄ της παραγράφου 1 του άρθρου 236 του παρόντος. Το κώλυμα αυτό ισχύει για την επόμενη της έκπτωσης δημοτική περίοδο.

    2. Δεν μπορούν να εκλεγούν ή να είναι δήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, σύμβουλοι δημοτικής ή τοπικής κοινότητας ή εκπρόσωποι της τοπικής κοινότητας: α. Όποιοι συνδέονται με το δήμο ή τα νομικά τους πρόσωπα, εκτός από τους συνδέσμους, με σύμβαση προμήθειας, εκτέλεσης δημοτικού έργου, παροχής υπηρεσιών, παραχώρησης δικαιώματος εκμετάλλευσης δημοτικού έργου ή δημοτικής υπηρεσίας με αντικείμενο αξίας πάνω από πέντε χιλιάδες (5.000) ευρώ ετησίως.

    :-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:

    Ασυμβίβαστο εξαιτίας οφειλών

    1. Δεν μπορούν να είναι δήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, σύμβουλοι δημοτικής ή τοπικής κοινότητας και εκπρόσωποι των τοπικών κοινοτήτων εκείνοι που είναι, από οποιαδήποτε αιτία, οφειλέτες του δήμου, των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου του δήμου, καθώς και της δημοτικής επιχείρησης ύδρευσης και αποχέτευσής του (Δ.Ε.Υ.Α.) και των δημοτικών κοινωφελών επιχειρήσεών του.
    -/-/-/-/-/-/-/-/-/-/-\-\-\-\-\-\-\-\-\-\-
    2."" Αν οφειλέτης του δήμου ή των νομικών προσώπων της προηγούμενης παραγράφου εκλεγεί δήμαρχος, δημοτικός σύμβουλος, σύμβουλος δημοτικής ή τοπικής κοινότητας ή εκπρόσωπος της τοπικής κοινότητας, οφείλει να εξοφλήσει την οφειλή του έως την ημέρα της εγκατάστασης των νέων δημοτικών αρχών "".
    -/-/-/-/-/-/-/-/-/-/-\-\-\-\-\-\-\-\-\-\-
    3. Αν τα προαναφερόμενα πρόσωπα γίνουν οφειλέτες του δήμου ή των ανωτέρω νομικών προσώπων μετά την εκλογή τους, οφείλουν να εξοφλήσουν την οφειλή τους μέσα σε προθεσμία δύο (2) μηνών, αφότου κατέστη οριστική η βεβαίωση της οφειλής και έλαβαν γνώση αυτής ή σε περίπτωση άσκησης ενδίκων βοηθημάτων, αφότου εκδόθηκε τελεσίδικη δικαστική απόφαση. Αν η εξόφληση των οφειλών του άρθρου αυτού δεν γίνει μέσα στην ανωτέρω προθεσμία, εκτός από την περίπτωση διακανονισμού της οφειλής, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, εκπίπτουν από το αξίωμά τους. Το Διοικητικό Πρωτοδικείο, στην περιφέρεια του οποίου υπάγεται ο οικείος δήμος, με απόφασή του, διαπιστώνει την ύπαρξη του ασυμβιβάστου και την έκπτωση από το αξίωμα, εφόσον υποβληθεί σχετική ένσταση από τα πρόσωπα που αναφέρονται στο άρθρο 247 του Κώδικα Διοικητικής Δικονομίας. Κατά της απόφασης με την οποία διαπιστώνεται το ασυμβίβαστο χωρεί αίτηση αναίρεσης ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 50 του παρόντος.

    4. Στις οφειλές των προηγούμενων παραγράφων εμπίπτουν και αυτές που βεβαιώνονται υπέρ των δήμων και κοινοτήτων, που συνενώνονται με το άρθρο 1 του παρόντος ή των νομικών τους προσώπων της παραγράφου 1.

    (άρθρο 15 νόμου 3852/2010 ΦΕΚ τεύχος Α 87 Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης)

    Αυτά τα ολίγα προς το παρόν!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η απόκρυψη στοιχείων για οφειλές αιρετών διώκεται από το νόμο, για παράβαση καθήκοντος ο/η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, έως ότου να παραλάβει την θέση διώκεται ο δήμαρχος, αυτος θεωρείται πρόεδρος του σώματος μέχρι την παραλαβή της θέσης του/ης προέδρου του δημοτικού Συμβουλίου!!
    Με λίγα λόγια ΠΑΝΕ ΠΑΚΕΤΟ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν το νομίζω να είναι τόσο κορόιδα, με το καλημέρα παιδάκια να την φάει απο τον Εισαγγελέα για άλλου τα καραγκιοζιλίκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και όμως ρε φίλε είναι τόσα πολλά τα συμφέροντα που μπορεί να καλύψει ο ένας τον άλλο ...φτιάξε με εμένα τώρα και θα στο ανταποδώσω εγώ μετά, εδώ μιλάμε ότι έχει στηθεί λαμογιοπαγίδα τεράστια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μην βιάζεστε βρε παίδες, είναι υποχρεωμένοι τη Δευτέρα να αναρτήσουν πίνακα στην είσοδο του δημαρχείου, ποιοι είναι έκπτωτοι και ποιοι όχι... κανείς από αυτούς που ορκίστηκε δεν χρωστάει στο Δήμο?? Μόνο της Μιχαλούς χρωστάνε!!
    Τρεχάτε ποδαράκια μου να μη σας Χέ@ει ο κόλ@ς... ή καλύτερα...
    Κοντός ψαλμός αλληλούια η Δευτέρα έρχεται... ίδωμεν!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τον Λιάπη της Αίγινας να δώ Αντιδήμαρχο στις τεχνικές υπηρεσίες και τι στον κόσμο!!
    Καλα τα λέει ο Λακούβας, ο Μούρτζης μας παει για ξενάγηση στον Άδη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καίτη Σαλπαία - Αντ. Μούρτζης...
    «Τα ετερώνυμα έλκονται και τα ομώνυμα απωθούνται»..!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Απο δεύτερα... "Ίδωμεν το φως το αληθινό, ελάβομεν Πνεύμα επουράνιο"...
    Δυστυχώς τίποτα δεν αλλάζει, όλα συνεχίζουν την ίδια πορεία και το φως κι αυτό σβήνει τελικά.
    Δημιουργούμε ελπίδες, που δεν έχουν κανένα αντίκρισμα...
    Βοήθειά μας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Για το πρώτο δημοτικό συμβούλιο θα πρεπει να φροντίσετε να έρθει διερμηνέας νοηματικής γλώσσας γιατι ο πρόεδρος δεν μιλάει και θα έχετε πρόβλημα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Οι πρώτες καταγγελίες για την ΜΟΝΗ τα ενοικιαζόμενα και τις πινακίδες σε παραδοσιακά κτίρια κατατίθενται την Τρίτη και αρχίζουν τα όργανα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Το λέει και το τραγούδι!
    Απο δεύτερα... Αλλάζω νοικοκύρη,
    Τι να μας κάνεις ρε έρμε ΚΑΚΟΜΟΙΡΗ..!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δηλαδή ρε φίλε Μούρτζης εναντίον Μούρτζη και εναντίον φίλων Μούρτζη ;Εμφύλιο κανονικό θα ξεκινήσεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι στο δημαρχείο να δίνετε παρόν φορώντας κοστούμι, για να μπορούμε να σας ξεχωρίζουμε από τους δημόσιους υπαλλήλους, να ξέρουμε κι' εμείς ρε αδελφέ που θα ρίχνουμε τις ντομάτες και τα γιαούρτια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Την επιταγή του εμφυλίου μόνοι τους την υπέγραψαν προεκλογικά, τώρα πάνε "για την είσπραξη".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ο Μύθος είναι το αληθινό φως, το ζωντανό φως που εισχωρεί στην καρδιά του ανθρώπου και τον κάνει να ζει μια νέα ευλογημένη ζωή...
    "Εν Αυτώ ήτο ζωή και η ζωή ήτο το φως των ανθρώπων. Και το φως εν τη σκοτία φέγγει και το σκότος δεν κατέλαβε αυτό".
    Όταν ο άνθρωπος ο θλιμμένος και απογοητευμένος δεχθεί τον ΜΥΘΟ, αστράφτει φως μέσα στην ψυχή του και διαλύονται όλες οι θλίψεις, τα πάθη και οι απογοητεύσεις και γεμίζει με αγάπη, χαρά και ειρήνη.
    ΑΡΑ ΜΥΘΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ·ΛΟΛΑ ΠΡΟΒΑΤΑ...
    Σε δράση!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Χαχαχαχα καλά τα λες ρε τιπάκο,
    απο-ΛΟΛΑ και τι λολά, αλαλούμ!!
    Του κουτρούλι ο γάμος και Τση π@υτ@νας θα γενεί στα συμβούλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Φίλε Νίκο επειδή μαθαίνω ότι στην σύνθεση που κάνει ο Μήτσος είσαι εκτός νυμφώνα, θα ήθελα (επειδή πίστευα στις ιδέες σου και σε ψήφισα) να ακούσω τι δικαιολογία θα βρείς για να πεις στους ψηφοφόρους σου. Φιλικά πάντως θα σου έλεγα να εφεύρεις μια αληθοφανή δικαιολογία να μην σε πιάσουν στο στόμα τους ''οι πολιτικοί σου φίλοι'' λέγοντά σου, Λατινιστί nam gui non facit pervenit vulpew satellites μεθερμηνευόμενο, ''όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια ''.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ο Νίκος θα παρει Κυβερνητική θέση του την έχει υποσχεθεί ο ΣΑΜΑΡΑΣ, δεν θα ασχοληθεί με εγκόσμια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. 2."" Αν οφειλέτης του δήμου ή των νομικών προσώπων της προηγούμενης παραγράφου εκλεγεί δήμαρχος, δημοτικός σύμβουλος, σύμβουλος δημοτικής ή τοπικής κοινότητας ή εκπρόσωπος της τοπικής κοινότητας, οφείλει να εξοφλήσει την οφειλή του έως την ημέρα της εγκατάστασης των νέων δημοτικών αρχών "".

    Εδώ ειναι όλα τα λεφτά στην υπόθεση!!
    Μπράβο Lakouva, πολυ ενημερωμένος!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αν είναι δυνατόν ο απερχόμενος αμόλησε Ανοικτή επιστολή Προς τούς πολίτες της Αίγινας...
    Ρεεεεεεε έλεος πια... Ρε για τόσο Μ@Λ@ΚΕΣ μας εχουν τελικα??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ερευνάτε τας γραφάς, αλλά δεν τας αναγιγνώσκετε καλώς και δεν τας εννοείτε ορθώς.Ο ίδιος ο Λακούβας γράφει : "Αν η εξόφληση των οφειλών του άρθρου αυτού δεν γίνει μέσα στην ανωτέρω προθεσμία, εκτός από την περίπτωση διακανονισμού της οφειλής, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, εκπίπτουν από το αξίωμά τους." και ορθώς γράφει.
    Ο Νόμος λοιπόν μιλάει για άρθρο δεν μιλάει για παράγραφο. Άρθρο είναι ολόκληρο το κείμενο περί ασυμβιβάστου. Εξ άλλου δεν μπορεί να εξαιρούνται οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και μάλιστα κατά τρόπο δυσμενέστερο έναντι των άλλων πολιτών. Κατά συνέπειαν χωρεί διακανονισμός, πριν βεβαίως από την εγκατάσταση κ.λ.π. Υπάρχουν άλλωστε και σχετικές ερμηνευτικές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Τίποτα δεν έχει αλλάξει και τίποτα δεν είναι όπως παλιά. Η αυριανή είναι μια Μεγάλη Δευτέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ο Σακης δεν αμόλησε ανοιχτή επιστολή, αυτο που αμόλησε ηταν μια ΚΛ@ΝΙΑ για ολους τους Αιγινίτες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ο Δημήτρης ο Μούρτζης στη θητεία του ήταν μακράν ο καλύτερος Δήμαρχος που έχει περάσει από το νησί μετά τη μεταπολίτευση. Θα είναι και τώρα σε αυτή τη θητεία, αν φυσικά τον βοηθήσουν και οι συνεργάτες του. Αλλιώς θα βγει και θα τους καταγγείλει και θα σηκωθεί να φύγει. Δε μασάει εύκολα ούτε σηκώνει εκβιασμούς. Είναι σκληρό καρύδι. Γι αυτό καλά θα κάνουν οι λαγοί και οι νερόκοτες να κάνουν τα καλά τους και να κάτσουν στα αυγά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Και τι τον εμποδίζει να το κάνει από τώρα; Και τι τον εμπόδιζε να το κάνει από πριν; Να μη ξεχνάμε όμως. Θέλει να μας σώσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Αγαπητέ κύριε Μέντιο τι υπονοείς; Πάμε για τα πάθη; Άμα είναι έτσι θα έχουμε σίγουρα σταύρωση αλλά δεν ξέρουμε αν θα έχουμε και ανάσταση. Αναπαύομαι λοιπόν και εγώ στην τρύπα μου και πενθώ τρία τέρμινα για το Σάκη το Μέγα. Πάντως αν θα μπορούσα να τον συγχωρέσω για τα σοβαρά λάθη του δε μπορώ να τον συγχωρέσω που ακόμα προσπαθεί να μας παραμυθιάζει. Αύριο βγαίνουν τα ροκφόρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. κ. Μέντιο λες να προλάβει την μεγάλη Παρασκευή??
    Γιατί για ανάσταση δεν τον κόβω!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Καλό μήνα μαζί με ενα αφιέρωμα για την Αίγινα!!
    ... «Ο ΣΏΖΩΝ ΕΑΥΤΌΝ ΣΩΘΉΤΩ» (2014).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ο Λιάπης εκτός του εξαψήφιου σε Αιγινήτη επιχειρηματία, έχει και ενα επταψήφιο με βαρβάτο κυνηγητό απο μεγάλη Τράπεζα. Ά ρε ΛΑΜΟΓΙΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ''Ουδείς ασφαλέστερος εχθρός από τον ευεργετηθέντα αχάριστο'' έτσι αφού οι προοδευτικοί του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και της Χ.Α έβαλαν πλάτη για να μας φορτώσουν στην πλάτη το συνονθύλευμα του μήτσου, έβαλε πλάτη και ο σάκης τρομάρα του, ξεχνώντας και ο ίδιος (αχάριστος), ότι με την βοήθεια του Κουκούλη έγινε και αυτός Δήμαρχος. Τώρα όλοι αυτοί πολύ σύντομα θα αρχίσουν να βρίζουν και να αποκαλούν άχρηστο τον μήτσο, λες και δεν τον ήξεραν όταν τον υποστήριζαν για δήμαρχο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. καλη επιτυχια στην νεα Δημοτικη Αρχη απο καρδιας,οσο για τους αλλους της αντιπολιτευσης ,καλη χωνεψη ,σαν δεν νρταπηκαν να μην συμμετεχουν στην τελετη. Δηλαδη τι θελουν να δειξουν με αυτο ,μαλλον δειχνουν κατωτεροτητα ΝΕΕ ΔΗΜΑΡΧΕ ΠΡΟΧΩΡΑ ΚΑΙ ΒΑΛΤΑ ΟΛΑ ΣΕ ΜΙΑ ΤΑΞΗ ΑΝ ΜΠΟΡΕΣΕΙΣ ,ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕΙΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ ΚΑΙ ΥΠΕΔΕΙΞΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΚΑΛΛΙΤΕΡΟ.

    Π.Χ. Τον ΑΟΥΑ... Χαχαχαχαχαχαχα
    Ο Νεοσσός ξύπνησε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Φιλιππε διαβασα την επιστολη σου στο πορταλ ,εν μερει εχει ενδιαφερον για εναν που δεν σε ξερει ,για μας εδω στην Αιγινα που σε ξερουμε καλα εισαι ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ...
    Δηλαδή... ΠΡΟΒΑΤΑ ΚΑΙ ΓΙΔΙΑ ...κ.λπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Το βράδυ των αποτελεσμάτων της δεύτερης Κυριακής των δημοτικών εκλογών ο Σάκης και κάποιοι σύμβουλοί του [Η#. Μ####ς, Π. Μ########ς, Π. Π######ς, Α##ς Μ########ς, Μ#. Μ#####ς, Μ####ς Π#####ς και άλλοι] χοροπήδαγαν από τη χαρά τους στο πύργο του Μαρκέλλου που βγήκε ο Μούρτζης. Τώρα οι Μουρτζικοί για πέντε χρόνια την αχρηστία τους θα την χρεώνουν στο Σάκη και στη παρέα του και πολύ θα το ευχαριστιέμαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ο δήμαρχος προασπίζει τα τοπικά συμφέροντα, κατευθύνει τις δράσεις του δήμου για την υλοποίηση του σχεδίου ανάπτυξης, διασφαλίζει την ενότητα της τοπικής κοινωνίας και ασκεί τα καθήκοντά του με γνώμονα τις αρχές της διαφάνειας και της αποτελεσματικότητας.
    Ειδικότερα, ο δήμαρχος:
    "Eκτελεί τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου, της οικονομικής και της επιτροπής ποιότητας ζωής. H μη εκτέλεση των αποφάσεων αυτών συνιστά σοβαρή πειθαρχική παράβαση καθήκοντος..."

    Δ. Μούρτζη η Μονή σ'ακουμπάει,
    ετοιμάσου για Ντουμπάϊ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Νικολάκη στο έχω ξαναγράψει και σε άλλο σχολείο αλλά το διέγραψες δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα ο Δημήτρης Μούρτζης σε χρησιμοποίησε αγόρι μου για "Νεροκουβαλητή", όπως και κάποιους άλλους, εσύ δεν θέλεις να το παραδεχθείς, θα το δεις στο μέλλον ...άδειασμα έφαγες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Τέλος πρώτης ημέρας.
    Συνοπτικά αποτελέσματα:
    Απειλές εναντίον παντός αντιφρονόυντος.
    Απειλές εναντίον εσωκομματικών αντιπάλων.
    Συνύπαρξη με τέως συνοδοιπόρους και νυν αντιπάλων, κατά τέως αντιπάλων και νυν συνοδοιπόρων.
    Μηνύσεις εναντίον όσων δεν είναι μαζί μας.
    ´Ιντριγκες και υποσχέσεις για την επόμενη διετία.
    ´Αλλα 4 χρόνια και 364 ημέρες... Ας προσέχαμε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Έχουμε καινούριο Δήμαρχο, καινούριο Δημοτικό Συμβούλιο, καινούριους προέδρους, καινούρια όλα. Πρέπει να είμαστε χαρούμενοι. Είναι όπως το καινούριο μας ποδήλατο, το καινούριο μας μηχανάκι, το αυτοκίνητο μας. Its a brand new mayor. Βάλτε και ένα ματόχαντρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Κυρ Μέντιο αυτο που έκανε ο Μούρτζης θα μνήμη στην ιστορία.
    Το ματόχαντρο τι να του κάνει... Ενας μάγος ΒΟΥΝΤΟΥ του χρειάζεται για να κουμαντάρει τις κούκλες και μαργιονέτες που επέλεξε μόνο και μόνο για να λέει, είμαι Δήμαρχος. Δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια γιατί μόνο Δήμαρχος δεν θα μπορεί να είναι... Ένας απο τους πέντε Μουρτζηκούς θα είναι του Εν Βράση!!
    Τα υπόλοιπα σε τσάντα Ντελίβερι (Πιπίλας, Ψαροταβέρνας, παραλιάρχης κ.λπ.)... Μητσάρα πες αλεύρι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Έχετε ξαναδεί Άλαλο αντιδήμαρχο...
    Ρέ Μούρτζη αυτός είναι τελείως αμόρφωτος πας καλα, για Ψαροταβερνιάρης καλός είναι "έλεος", άντε πες του να κάνει καμιά τηγανιά καλαμαράκια. Καλά στα λένε, έτσι όπως τα έκανες θα τα λουστείς κι' όλας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Άρχισαν τα όργανα. Τόσα χρόνια άλλη δουλειά από συκοφαντίες, καρακατσουλιό, γλύψιμο και τσατσιλίκι δεν ήξεραν. Τώρα θα αλλάξουν; Δεν νομίζω Λάκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Άρουρα ποντικομούρη και κυρ Μέντιο αλογομούρη χρόνους πέντε μες τη μούρη θα μας βάζουν ένα αγκούρι. Μπρος μαζί με το λακούβα να ανοίξουμε μια γούβα για να μπούμε όλοι μέσα και να τρώμε μπουγιαμπέσα. Σβουνιές ποντικοκούραδα και λακουβοσκατούλες θα είναι επιδόρπιο για αυτούς τους φαταούλες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. "Ωραία φύσηξε ο μπάτης και σβήστηκε η γραφή"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Πολυ σωστά το λέει ο Kaisaras!
    θα μνήμη στην ιστορία. Έπρεπε όμως να το βάλει σε παρένθεση το (μνήμη) για να καταλάβει και ο απλώς αναγνώστης την Double σημασία, θα μείνει (μνήμη)... Όλοι έχουμε καλη μνήμη και το κακό για κάποιους είναι οτι δεν ξεχνάμε, "μνήμη ελέφαντα" χωρίς Αλτσχάιμερ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Δυστυχώς φιλε μου το σχόλιο σου το διέγραψα διότι, 1ον δεν είμαστε καμία παρέα και 2ον δεν μου επιτρέπεται να κανω αυτο που ζητάς (ας είναι φράση που όλοι την χρησιμοποιούμε) για τον απλούστατο λόγω, σέβομαι τον καθένα και τον ελεύθερο λόγω!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Θα μπορούσες κάλλιστα το σχόλιο σου μεταξύ των άλλων να το γράψεις "ως εξής"...

    Δεν μας Χ@ζης ρε νταλάρα...
    Χαλαρά και χωρίς προσβολές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. "Ώδινεν όρος και έτεκεν μυν" αυτό μου ήρθε στο μυαλό μόλις έμαθα για τους νέους αντιδημάρχους. Χωρίς εκπλήξεις αφού πολλοί γνώριζαν τη προεκλογική συμφωνία του Μήτσου με τον Δέδε, με το Νταβά και το Γεννίτσαρη. Απλώς κάποιοι ήλπιζαν αλλά ας κάνουν υπομονή 2,5 χρόνια και αν μέχρι τότε είναι καλά παιδιά και οι αντιδήμαρχοι θα έχουν αποτύχει, μπορεί και να χαμογελάσει και σ αυτούς η τύχη.΄Εγώ πάντως θα ευχυθώ στους νέους αντιδημάρχους καλή επιτυχία. Τα όργανα άρχισαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Ώρα για ΜΟΝΗ και καταστήματα ενοικίασεως μοτοποδηλάτων.Κάποιο πουλάκι μου σφύριξε ότι κάποιες επώνυμες αναφορές βρίσκονται χρεωμένες σε υπαλλήλους του Δήμου και δεν έχουν απαντηθεί στον αιτούνται.Ας το ψάξουν οι νέοι αιρετοί γιατί οι προηγούμενοι δεν πρόκαναν και το θέμα άρχισε να μυρίζει γιατρικό πέρασαν οι προβλεπόμενες για απο άντληση προθεσμίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Δημητράκη Μούρτζη πές αλεύρι....
    Η Μονή ξέρεις ό,τι σ'ακουμπάει,
    Γι' αυτό ετοιμάσου για Ντουμπάϊ!!
    Για να δούμε έχεις Καρυδια??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Ναι σιγά να μην... αν τάχε ρε φιλε θα πήγανε στις εκλογές όπως έπρεπε και όχι με το βάλε κόσμε και όλοι θα πάρετε αρκεί να γίνω Δήμαρχος.
    Φίλος δεν πιάστηκε ποτέ και ούτε πρόκειται, τον μάθαμε πια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Με τους πέντε φοροφυγάδες τι έγινε; Λέτε να έχουμε παρατράγουδα από το πρώτο κιόλας δ.σ; Γιατί οι κουκουλικοί τους την έχουνε στημένοι. Δεν πρέπει να ενημερώσουν τι έκαναν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Ολοι οι αλαφροχέρηδες. Ο καλύτερος έχει φεσώση τη μάνα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Ποιός χρωστάει της Μιχαλούς

    Ζαίμης και Πετιμεζάς
    με τον τσαούς Αντώνη
    πήραν απ τον ξυπόλητο
    μαχαίρι και... πεπόνι

    Εκείνος διαδήλωσε
    κοσμίως και... αντρίκια
    τις σαγιονάρες κρέμασε
    στ' αυτιά για σκουλαρίκια

    Αν θες δουλειά ξυπόλητε
    γοργά και μάνι-μάνι
    σκούπα φαράσι άρπαξε
    και τρέξε στο λιμάνι

    Και για να μη σε έχουνε
    του μπάτσου και του κλώτσου
    να έχεις πάντα καθαρή
    την πόρτα του Βαρώτσου

    Είσαι καλός στο γυάλισμα
    αλλά δεν έχεις τρόπους
    πρέπει να μάθεις να τιμάς
    και λίγο τους ανθρώπους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Κάποιος ρωτάει πόσο θα είναι το κόστος του εθελοντικού καθαρισμού...
    Σιγά να μην του πούνε, μάλλον ονειρεύεται. Εδώ κλείσανε σπίτια για να στήσουν το μαγαζάκι της κονόμας και εσυ θέλεις να σου πούνε!!
    Πια ώρα.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Ο Δημητράκης απειλεί, εαν πιάσει αυτόν που τον κράζει θα τον ...μπιπ.
    Σιγά ρε μεγάλε τα ίδια έλεγες και για τον πρώτο σε ψήφους που έχεις... και τελικά μόνο στο κρεβάτι που δεν έχετε πέσει. ΜΠΙΠ ΜΠΙΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Χαχαχαχαχα
    Και γ@μώ τα Μπιπ μπιπ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Κανεις δεν κράζει τον Δημητράκη. Το υπόλοιπο συνάφι κράζουν που απο το πουθενά κατέλαβαν τις καίριες θέσεις στον δήμο. Κράζουμε αυτόν που ποτέ δεν μίλησε στο Δημοτικό συμβούλιο και αυτόν που την φάτσα του δεν την ήξερε κανεις στην παραλία και καθορίζουν τις τύχες ενός νησιού. Δεν μπορεί 10 να μπαίνουν απο το παράθυρο στο παρά πέντε σε ενα συνδιασμό και να κάνουν κουμάντο σε όλους εμάς που δώσαμε αγώνα για να πείσουμε τον Δημήτρη να κατέβει στις εκλογες για να να σωθεί το νησί και αυτοί να καμαρώνουν που μας έβαλαν στο περιθώριο και ονειρεύονται και την θέση του δημάρχου μετά απο δύο χρόνια γιατί λένε οτι υπαρχει συμφωνία. Αυτους Κράζουμε που με την ανοχή μας θα πάνε το νησί πολύ πίσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Να με συγχωρείς αλλα αυτούς τους 10 πουθενάδες ποιός τους έβαλε στο κόλπο για να γίνει Δημαρχος... ο φούφουτος??
    Ο Δημητράκης το έκανε και σε αυτόν καταλογίζουν τις ευθύνες και ο'τι θα επακολουθήσει. Η τύχη της Αίγινας στα χέρια καιροσκόπων και κερδοσκόπων!!
    Αυτό το «Βαρύ Κατηγορώ» χρεώνεται ο Δημητράκης, η αλαζονεία και υπεροψία να του πείτε εσείς οι φίλοι του "είναι ο χειρότερος σύντροφος".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Νίκο Οικον. ξέρουμε οτι είσαι χωλομενος αλλα αυτα που γράφεις ανώνυμα τα χρεώνονται κι άλλοι. Πιο φρόνιμο θα ηταν αυτα που γράφεις στα blog's να τα συζήταγες με αυτόν που προσπαθούσες δυο χρόνια να πείσεις να κατέβει για υποψήφιος!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Μούρτζης... και φίλος, δεν παίζει!!!!
    Σε άδειασε όπως θα αδειάσει και πόλους άλλους!!
    ترجمه "گل اخری گالیسیایی......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Έχεις άδικο. Ο Νικ Οικον υπηρέτησε πιστά όλους όσους ήθελαν και πήραν τον δήμο σήμερα. Αυτός μπήκε μπροστά .Αυτός χρεώθηκε όλα τα χτυπήματα κάτω από την μέση εναντίον των αντιπάλων τους. Ο ψαρογατος ήταν το εργαλείο μέσω του οποίου σπιλωθηκαν άνθρωποι και υπολήψεις. Όλη την βρώμικη δουλειά αυτός την έκανε. Και τώρα που ήρθε η ώρα να μοιραστουν τα λάφυρα τον βγάλανε στην απέξω. Και είναι λογικό. Με ολα αυτά που έκανε κανείς δεν μπορεί να τον χρεωθεί
    Φυσικά δεν τον αποκυρησσουν γιατί φοβούνται μην τους ξεμπροστιασει. Όπως έστρωσε θα κοιμηθεί και ακόμα δεν αρχησαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Τον ΝικΟικ Κανονικά πρέπει να τον βάλει πρόεδρο στην Κ.Ε.Δ.Α, είναι μια καλή ευκαιρία να μοιράσει στον κόσμο δωρεάν τα Cd που του περίσσεψαν από την παράνομη διακίνηση. Θυμάμαι στην παραλία που τον φερμάρανε κάτι Χρυσαυγίτες, γιατί τον πέρασαν για Πακιστανό!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Είναι τόσο βούρλο ο Μούρτζης που απ'τα πολλά αδειάσματα των φίλων του, εκ παραδρομής αδειάζει και τον εαυτό του και μετά ψάχνετε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Την Καίτη Σαλπέα την έφαγε η συμμορία των Μουρτζηκών...
    Σιγά μη την αφήνανε ο Νταβάς και ο Λιάπης!! Μούρτζης... και φίλος, δεν παίζει...
    Την άδειασε όπως θα αδειάσει και πόλους άλλους!!
    Μετά απο τόσα χρόνια πείρα στα διοικητικά την κάνανε νηπιαγωγό!
    Λες λόγω Υπ. Παιδίας... Ά ρε δούλεμα που πέφτει εκ των Ένδον και στα πέριξ...
    Έχει να πέσει γέλιο με το τσουβάλι σου λέω, κοντός ψαλμός αλληλούια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Ο Σκαλτσας ειναι χέζας και τραβαει πσντα την ουρα του απ' εξω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Ο Σκαλτσας αφού μας φόρτωσε το Μήτσο, το Νταβά και τους λοιπούς απαράδεκτους, τώρα το παίζει πολυάσχολος και δεν δέχεται κάποια θέση ευθύνης. ΄Όμως Γιωργάκη όταν παρακάλαγες εσύ και το επιτελείο σου τις γριές -και όχι μόνο- να σε ψηφίσουν, τώρα έχεις υποχρέωση απέναντι τους να διοικήσεις και εσύ για να φανεί η αξία σου και η αγάπη σου για την Αίγινα. Αλλιώς ας καθόσουνα στις δουλίτσες σου και ας άφηνες κάποιους άλλους ανθρώπους που είχαν και τις γνώσεις αλλά και την όρεξη να προσφέρουν. Λυπάμαι πολύ για τη συμπεριφορά σου....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Τη Κυριακή όλοι στο κτίριο του Δημοτικού Συμβουλίου στο Μεριστό όπου θα διεξαχθεί η πρώτη συνεδρίαση για την εκλογή προεδρείου και θα προεδρεύσει ο κ. Αντώνης Μούρτζης. Επειδή κάποιοι υποστηρίζουν ότι ο συγκεκριμένος κύριος είναι άλαλος, αυτός θα τους αποδείξει ότι έχει και φωνή και ευφράδεια. Εξ άλλου ως αντιδήμαρχος από δω και πέρα θα αναπτύσσει στο δημοτικό συμβούλιο τα θέματα της αρμοδιότητάς του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Αυτο να δώ κι'ας κλ@νο πέντε χρόνια!! Μπουχαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Κάποιοι με αυτα που γράφουν υποτιμούν τη νοημοσύνη μας..!!
    Προς απάντηση... Σε ορισμένους!!
    '' Όσες λακκούβες κι'αν γλυτώσεις στην τελευταία είναι ο Κροκόδειλος!! ''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Θα έχει πολύ πλάκα ο Νταβάς τη Κυριακή, ότι και να του έχουνε γράψει θα πρέπει να τα διαβάσει, ε εκεί θα γελάσει κάθε πικραμένος
    Ο Σκαλτσάς από πότε είναι πολυάσχολος; Όλη μέρα βολτάρει από δω κι από κει. Να μην βγάζει την ουρά του απ΄έξω και να αναλάβει. Γιατί τον ψηφίσανε οι γριές;
    Αν βαριέται και δε μπορεί ας το πει
    Όχι τη μία σωτήρας και την άλλη επιχειρηματίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Κυριακή ΚΟΝΤΗ γιορτή!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Έχει αρχίσει να κάνει προπόνηση από προχτές. Κάνει και υπνοπεδία. θα τα μάθει όλα απέξω. Το μόνο να μην τύχη και τον διακόψουν γιατί θα αρχίζει πάλι από την αρχή σαν κάτι παλιά μαγνητόφωνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Μπομπινόφωνο ή κομπινόφωνο να λες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Μην κατηγοράτε τους άξιους συνεργάτες του Μούρτζη. Είναι όλοι καλοί και δυνατοί και αξιόλογοι και έντιμοι και ικανοί και δραστήριοι και βάλε και μένα μπάρμπα. Και θα δεις. Και μετά ξύπνησαν. Και αυτός με το δάχτυλο καθάριζε τα δόντια του γιατί κάπου έφαγε τυρί και του μπήκε στην κουφάλα. Γενικά με το τυρί και τις κουφάλες υπάρχει πρόβλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. Δεν κρατιέμαι αλλο, θα το αμολήσω κι όποιου αρέσει...
    Ο Μούρτζης πρώτη φορά μάζεψε τόσους ντενεκέδες ξεγάνωτους για να διοικήσουν το νησί. Εγώ πιστεύω οτι το έκανε επίτηδες για να έχει αργότερα δικαιολογία για τα χάλια του τα αδιόρθωτα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Απο την αρχή δεν μπορώ να καταλάβω τα πικρόχολα σχόλιά σας για τη νέα δημοτική αρχή απο την στιγμή κιόλας που δεν της έχετε αφήσει καν τον απαιτούμενο χρόνο για να δείτε τα έργα της. Δεν είπαμε να μην έχετε πολιτική κρίση και λόγο, αυτο θα ήταν παράλογο, αλλα εσείς είστε ακριβώς "οι κλασσικοί έλληνες" οι οποίοι το μόνο που γνωρίζουν είναι να κράζουν ανώνυμα και να μαζεύνται σαν ύαινες για να μπορέσουν να φανούν δυνατοί. Σας εύχομαι λοιπόν να κάτσετε και να βράζετε στο καζάνι που βρίσκεστε (γιατί αυτό κανετε) και τα έργα θα φανουν με τον καιρό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. Ο Νίκος Οικ. σαφώς εχει μιά οξυθυμία και μια τάση να είναι σε όλα μέσα παντογνώστης.
    Ομως είναι νέος.
    Και μορφωμένος για το πόστο.
    Το λακωνιζειν εστι φιλοσοφείν τωρα θα πρεπει να του γίνει βίωμα.
    Το τελευταίο του ελάττωμα της παντογνωσίας αν το χειριστεί καλά για τον εαυτόν του και μονο θα εχει ενα καταπληκτικό όπλο διοικησης στα χέρια του.
    Αν και ανήκουμε σε διαφορετικές παραταξεις, νομίζω οτι ο χωρος του κανει σωστή κινηση να τον βάλλει εκεί.
    Αρκεί να υπερνικήσει όλα του τα εντονα προσωπικά πλήν, προς όφελος της Αίγινας.
    Πρεπει να το κανει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. Στραβός βελόνα γύρευε,
    Μέσα σε αχυρώνα!!!!

    Οι πονηροί πήραν τον πούλο
    και βάλανε τον καμπούρι για να ξύνονται στην πλάτη του!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή